De 7e editie van het Groot Goois Dictee was weer een groot succes!

Dinsdag 9 april hebben de Lions de 7e editie van het Dictee in de raadszaal van het sfeervolle raadhuis in Hilversum georganiseerd. De zaal was vol energie van alle deelnemers, sponsoren en ook de enthousiaste scholierenteams van het Gemeentelijk Gymnasium en het Comenius college.

Vol verve presenteerde Jeroen Tjepkema de tekst met alle spellingsvalkuilen en – spitsvondigheden en alles was live te volgen op NH Nieuws.

De deelnemers hebben zich de vingers blauw geschreven; Uiteindelijk heeft de jury, met voorzitter burgemeester Van den Top, de winnaars aangewezen: Randy van Halen met maar 1 fout en het scholierenteam van het Comenius college dat zijn titel als winnaar prolongeerde.

Op dit moment zijn de Lions bezig de definitieve opbrengst van het Dictee vast te stellen. Hierover later meer op deze site. Uiteraard zal het ten goede komen aan de bestrijding van laaggeletterdheid.

Lionsclubs Hilversum en het Gooi willen iedereen die deze geweldige avond mogelijk hebben gemaakt bedanken. We zien uit naar de volgende editie!

Bekijk het filmpje met een impressie van het Dictee en meer over het goede doel hier op YouTube.